POSOF KURTULUŞUNUN 97. YILINI KUTLADI

0
204

şehitlikte saygı atışı

POSOF KURTULUŞUNUN 97. YILINI KUTLADI

Halil İbrahim ATAMAN-POSOF

Ardahan ın serhat ilçesi POSOF un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yılı törenle kutlandı.

İlk tören hükümet konağı önünde Atatürk anıtına çelenklerin konmasıyla başladı. Protokol ve öğrenciler kayabaşı şehitliğine giderek orada ki ve AFRİN de şehit olanlar la beraber tüm şehit ve gaziler için kuran okundu ve dua edildi. Askeri birliğin saygı atışından sonra halkla beraber Alpaslan Caddesinde ki tören alanında toplanıldı.

Saygı duruşu ve okunan İstiklal marşından sonra ilçe kaymakamı, garnizon komutanı ve Belediye başkanı tören alanında vatandaşların kurtuluş bayramlarını kutladılar.

Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmayı Posof Belediye Başkanı Cahit ULGAR yaparak Ermeni ve Gürcü istilasında olan Posof un kurtuluşundaki tarihi anlattı.

Esasında 23 ŞUBAT olan Posof un kurtuluşu yıllar önce hep 23 Şubatta kutlanırdı. Havaların karlı olmasından dolayı kutlama bayramını 2 Mart a aldılar.

Törende Posof lu şairler ve öğrenciler tarafından şiirler okundu. Afrin de ki şehitlere saygıdan dolayı halk oyunları programı iptal edildi. Öğrenciler arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinden sonra tören araçların geçişiyle sona erdi.

Cuma namazından önce merkez camiinde şehit ve gaziler için Kuran okundu ve dualar yapıldı. Namaz çıkışında ise cemaate Posof belediye başkanı tarafından yemek ikram edildi. Programa Ardahan il Belediye Başkanı Faruk Köksoy da iştirak etti.

saygı duruşutören alanında protokol

şehitşikte duaHOCALAR

CEMAATYEMEK SIRASI

YEMEKöğrenciler

Önceki İçerikPOSOF YÜKSEK OKULU BÖLÜMLERİ ARTIRILIYOR
Sonraki İçerikPOSOF TA EV YANDI
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz