POSOF KARANLIĞA GÖMÜLDÜ

1
95

DEVRİLEN ELEKTRİK DİREĞİ

FIRTINA POSOF U FELÇ ETTİ

Halil İbrahim ATAMAN-POSOF

Posof tarihinde bir ilkle daha tanıştı. Gece başlayan kar yağışıyla beraber esmeye başlayan rüzgar, şiddetini artırarak fırtınaya dönüştü. Fırtına şiddetlenince de elektrikler kesilerek ortalık karanlığa gömüldü.

Gece karanlığı bitip gündüze erişilince fırtınanın verdiği hasarlar ortaya çıktı. Şehir merkezinde elektrik direkleri devrildi, evlerin çatıları uçtu, bahçelerde ki meyveler tamamen döküldü.

İlçe kaymakamı Ufuk Özen ALİBEYOĞLU n dan alınan bilgilere göre köylerde de evlerin çatılarının uçtuğunu ve şehir ve köylerde yüzlerce ağacın devrildiğini ve yolların kapalı olduğunu, ancak çalışmalar neticesinde yollar açıldı, Ardahan dan gelen üç araç ve dokuz elemanla beraber hasar tespit çalışmalarının yapılacağını belirtti.  Yeni yapılıp bu yıl öğretime açılan Posof İmam Hatip Lisesi nin çatısı da uçtu. Posof emniyet müdürlüğünün oto garajı da yıkılınca içerisinde ki araçlarda hasarlandı

Elektrikler ise üç günlük çalışmalar sonunda ancak verilebildi. Bu vesile ile Posof köylerle beraber üç gün elektriksiz kaldı. Üçüncü günü ilçeye elektrik verildi ama henüz köyler aydınlatılmadı. İlçede de sürekli kesilmeler devam ediyor, yokmu bir ilgili ki bu sıkıntıları gidersin. Posof ta iki adet hidro elektrik santralı olmasına rağmen karanlıkta kaldık.

ÇATISI UÇAN İHLGECE BAŞLAYAN KAR YAĞIŞI

MEYVE BAHÇESİPOLİS KARAKOLUNUN YIKILAN OTO GARAJI

Önceki İçerikPOSOF MEZRA VE YAYLALARA SU KÜRÜNLERİ YAPILIYOR
Sonraki İçerikKARISININ KOL AĞRISI ADAMI MUCİT YAPTI
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

1 Yorum

  1. Halil İbrahim abii sen bu haberi yazında yaptın ama gerekli duyarlılığı gösteren olmadı senden ricam bir kampanya başlatıp bunu bimere şikayete dönüştürmen 150 bin nüfusun yatırımsıslıktan göç ettiği bir ilçede 3/5 haneden oluşan köyletde bile sokak aydınlatmalarını söken bu aras a.ş nin bir derderse ihtiyacı var personeli zaten zorba her evde kalmış bir nine bir dede kayıp kaçak oranı sıfır olan biyerde bile bunu yapıyolar şimdi enerji bakanlığına dilekce yolladım müfetiş göndeteceklerini beyan ettiler. Sizin ve sizin gibilerin toplumsal duyarlılık oluşturması bu aşamada çok mühim selam ve dua ile

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz