POSOF GERÇEK OCAK AYINA KAVUŞTU

0
265

POSOF GERÇEK OCAK AYINA KAVUŞTU
Halil İbrahim ATAMAN-POSOF
Türkiye nin Kuzeydoğusunda serhat ilçe POSOF ta da iklim değişiklikleri sıkıntılara sebep oluyor. Asırlardır yaşanmayan hava durumları Posofluları şaşırtıyor.
Ardahan la Posof arasında ki sıcaklık farkı 9 ile 10 derece arasında değişiyor. Posof Ardahan dan daha sıcak bir iklime sahip ve öyle ki Narenciye hariç her türlü meyve yetiştiriliyor.
İlk kar Eylülün sonunda dağlara yağdı. Ekim ayında ise biraz daha aşağılara kadar ine kar sıcaklar nedeniyle akşamdan yağıyor ve gündüz eridiği için adeta kuraklık yaşanıyordu. Kasım ayının sonunda ve Aralık ayının sonunda yağan kar ise Posofluyu sevince boğdu. Ocak ayının başlamasıyla 1 Ocak tan itibaren öyle güneşli 10 gün yaşandı ki yüksek yerlerde dahi kar kalmadı. Ocak ayının 11 inde başlayan yağmur herkesi şaşırttı. Çünkü Ocak ayında asla Posof ta yağmur yağmamıştı. İki gün yağan yağmurdan sonra iki gün de şiddetli rüzgâr esti. Ocak ayının 15 i gecesinde yağan kar ise adeta bayram sevinci yaşattı. Ancak Öğlenden sonra çıkan güneş ise yine karları eritti ama gece tekrar başlayan kar yağışı artık gündüz de devam ediyor.

Önceki İçerikOCAK AYINDA POSOF TA YAĞMUR YAĞIYOR
Sonraki İçerikHAYVAN SEVGİSİ DAĞLARDAKİ HAYVANLARI DA DOYURUYOR
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz