POSOF DOĞAL TEDAVİ MERKEZİ AMA BİLEN YOK

0
202

ELMA

POSOF DOĞAL TEDAVİ MERKEZİ AMA BİLEN YOK

Halil İbrahim ATAMAN-POSOF

Ardahan ın Posof ilçesi adeta doğal tedavi merkezi özelliklerine sahip ama sadece araştırmacılar biliyor.

Sadece Posof ta bulunan içi ve dışı kırmızı elma artık dünyaya tanıtmak ve Posof halkını da aydınlatmak için Posof kaymakamı ve Belediye Başkanı COĞRAFİ İŞARETLER VE ÜRÜNLERİ adlı bilgilendirme konferansı düzenlediler.

Posof Belediyesi toplantı salonunda yapılan toplantıya Ardahan üniversitesinden Prof. Dok. Gülsün Evren DİLEK, Prof. Dr. Şeref KILIÇ, Ticaret odası başkanı Çetin DEMRCİ, Tarım ve orman il md. Yardımcısı İsmet ACAR, SERKA uzmanı Gökhan ÖZİNCE ve marka patent danışmanı Figen KONAK katıldılar.

Posof içi dışı kırmızı elma tanıtma konusunda izlenecek yollar ve çalışmalar hakkında bilgiler verdiler.

Yapılan sunumlar da Posof’un bu elmasını n diğer elmalar dan farkı anlatılarak toplantıya katılanlar bilgilendirildiler. Tamamen doğal ortamda yetiştirildiği için hiçbir kimyasal maddenin olmadığını ve diğer elmalardan farklarında ise şeker ve tansiyon hastalıklarına şifa kaynağı olduğu belirtildi. Ayrıca diğer elmaların kabuklarında olan vitaminlerin içlerinde olmadığını ancak içi dışı kırmızı elmada ise kabuktaki maddelerin iç kısmında da olduğu belirtildi.

Toplantıya katılanlar elmanın özelliklerini öğrenince çok sevindiler ve üreteceklerine dair söz verdiler. Posof Belediye Başkanı Cahit ULGAR, konuşmasında bu elma ile ilgili özel bir bahçe yaptıkları haberini verdi. Bununla birlikte POSOF İÇİ DIŞI KIRMIZI ELMANIN patentinin alınması için müracaat edildiğini ve bu müracaatlar dan dolayı elmanın özelliklerinin belirlendiğini belirtti.

İÇİ DIŞI KIRMIZI ELMALARBB KONUŞURKEN

GELENLERResim 083Resim 089HATIRA FITOĞRAFI

Önceki İçerikPOSOF TAN BİR YILDIZ DAHA KAYDI
Sonraki İçerikKAYMAKAM DAN MUHTARLARA YEMEK
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz