POSOF BİR İLKLE DAHA TANIŞTI

0
119

acilis

ÇOCUKLAR İÇİN KURAN KURSU AÇILDI

Halil İbrahim ATAMAN-POSOF

Posof bir ilkle daha tanıştı. 4-6 yaş Kuran kursu açılarak minikler de kuranla yaşamayı öğrenecekler.

Müftülük binasında ki kursun açılışına İlçe Kaymakamı Ufuk Özen ALİBEYOĞLU, Belediye başkanı Cahit ULGAR, Garnizon komutanı ve din görevlilerle beraber çocukları anne ve babaları da açılışta hazır bulundular.

Açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra konuşan ilçe Müftüsü Osman GÜNEŞ Kuranın önemini belirterek hayatımız daki yeri hakkında bilgiler verdi. Güneş şöyle devam etti: Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Kur’an Kurslarının 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı açılış töreni ile 4-6 yaş Kur’an Kursu ve Değerler Eğitimi Kursunun açılış törenine hepiniz hoş geldiniz. Katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

 

Sayın Kaymakamım. Malumlarınız olduğu üzere; anayasamızın 136. maddesine istinaden ve 633 sayılı kanunun 1. maddesinde – İslam Dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek üzere; Başbakanlığa bağlı Diyanet İşleri Başkanlığı kurulmuştur. ifadesinde yerini bulan ve toplumu din konusunda aydınlatma vazifesini üstlenen Diyanet İşleri Başkanlığımız, anayasa ve kanundan alan görevini yerine getirmek üzere yaygın din eğitimi kapsamında toplumun her alanına hitap eden Kur’an Kursları açmıştır ve açmaya devam etmektedir. Bu kapsamda 2015-2016 verilerine göre Türkiye genelinde 26.000 Kur’an Kursu bulunmakta, 660.000 Öğrenci bu kurslarda eğitime devam etmekte ve bu eğitim ordusunda 40.000 Kur’an Kursu Öğreticisi görev yapmaktadır. Başkanlığımıza bağlı Kur’an Kurslarının sayısı her geçen gün artmaktadır. 2015-2016 eğitim yılında 9000 den fazla yeni Kur’an Kursu açılmıştır.

 

4-6 Yaş Kur’an Kursu Kapsamında ise 2015-2016 eğitim yılında 4.000 civarında 4-6 Yaş Kur’an Kursu eğitim vermiş ve 32.565 öğrenci bu kurslarda eğitim görmüştür. Hem yetişkinlere yönelik kurslarda hem de 4-6 kurslarında sayı gittikçe artmakta ve milletimizin teveccühünü kazanmaya devam etmektedir.

İlçe kaymakamı Ufuk Özen ALİBEYOĞLU da konuşmasına Mehmet Akif in şiiriyle başlayarak Kuran ın hayatımızda ki önemi ile ilgili yeri konusunda yaşanılan örnekler verdi.

Açılan Kuran kursunun çocuklar için adeta bir eğlence ve oyun salonu gibi olması çocukları da oldukça mutlu etti.

velilerprotokolde-olanlar

ogrenci-cocuklarmuftuluk-te

kaymakammuftu-konusurken

Önceki İçerikMEVSİMİN İLK KARI POSOF A MERHABA DEDİ
Sonraki İçerikFRENİ TUTMAYAN TIR DEVRİLDİ
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz