POSOF ÂŞIKLAR VE TÜRKÜ ŞÖLENİNİN 10. SU YAPILDI

0
276

AŞIKLAR DIŞARIDA

POSOF ÂŞIKLAR VE TÜRKÜ ŞÖLENİNİN 10. SU YAPILDI

Halil İbrahim ATAMAN-POSOF

Âşıklar diyarı serhat ilçe saklı Cennet Posof ta Aşıklar ve Türkü şöleninin onuncusu yapıldı.

Posof belediyesi tarafından düzenlenen şölene Yurt içi ve Yurt dışın da ki Posoflular da katıldılar.

İlçe kaymakamı Enver YILMAZ, Belediye Başkanı Cahit ULGAR ve programa katılacak âşıklar önce Posof şehitliğini ziyaret ederek Kuran okundu ve dua edildi.

Alpaslan Caddesinde düzenlenen şölende saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra Belediye başkanı ve kaymakam tarafından programın önemini belirten konuşmalardan sonra sunucu tarafından Posof ta yetişmiş ünlü âşıklardan ÜZEYİR FAKİRİ, AŞIK ZÜLALİ VE AŞIK SABİT MÜDAMİ ATAMAN hakkında bilgiler verilerek aşıklar sahneye davet edildi.

Akşama yakın yağan yağmurdan dolayı programa belediye düğün salonunda devam edildi.

Posof lu âşıkların hayatlarından örnekler verilerek davet edilen aşıklar şöleninde aşıklar atışmalar ve usta aşıklardan eserler sunuldu.

Posof lu aşık Sabit Müdami Ataman ın oğulları aşık Hikmet Arifi Ataman ve Halil İbrahim Ataman dan başka 14 aşık daha programa katıldılar. Programa davet edilen “Yener YILMAZOĞLU, Nuri ÇIRAĞI, Erol ÇAKIROĞLU, Hikmet Arif ATAMAN, Halil İbrahim ATAMAN,Yahya BİLİCAN ve Dursun DOĞAN ( KEVSERİ)yedi aşık olmasına rağmen program da 16 aşık çalıp söylediler.

İkinci günü ise programa mesire alanında devam edildi. Programa Ardahan valisi Mehmet Emin BİLMEZ le beraber milletvekili ve belediye başkanlarıyla, Bir önce ki Posof kaymakamı UFUK ÖZEN ALİBEYOĞLU ve devlet erkânı da katıldılar.

Aşıların yaptığı kısa söyleşilerden sonra yine belediye başkanı, ilçe kaymakamı, vali ve milletvekili de yaptıkları konuşmalarında Posof un önemine dikkat çekerek göçün artık durdurulması gerektiğini belirttiler.

Yöresel oyunlardan olan deve oyunu ve yapılan güreş gösterilerinden sonra sanatçıların sunduğu türkülerle vatandaşlar halayla çekerek bayram ettiler.

AŞIKLAR SAHNEDEŞEHİTLİKTE DUA

HATIRA FOTOĞRAFISAYGI DURUŞU

PROTOKOL VALİPOSOF LU AŞIK SABİT MÜDAMİ ATAMAN IN AŞIK OĞLU HİKMET ATAMAN

DEVE OYUNUHALK TÜRKÜLERİYLE HALAY

Önceki İçerikCAMİDE BAYILINCA İLK MÜDAHALEYİ İMAM VE MÜEZZİN YAPTI
Sonraki İçerikPOSOF TA İMAR BARIŞI ANLATILDI
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz