POSOF ÂŞIKLAR ŞÖLENİNİ KUTLADI

0
396

HALAY 2

POSOF ÂŞIKLAR ŞÖLENİNİ KUTLADI

Halil İbrahim ATAMAN-POSOF

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen AŞIKLAR VE TÜRKÜ ŞÖLENİ Posof mesire alanında yapıldı.

Günler öncesinden başlayan hazırlıklara mesire alanında esnaflar adeta sergiler açtılar. Vatandaşlar da ağaçlar altında aileleriyle birlikte hem piknik yaptılar ve hem de eğlendiler.

Ardahan Valisi ve Tugay komutanının gelmesiyle başlayan törene Millet vekili,Belediye Başkanları ve Türkiye’nin, hatta dünyanın her yerinde yaşayan Posoflular katıldılar.

Saygı duruşu ve okunan İstiklal marşın dan sonra Aşık Erol COŞKUNOĞLU ve Dursun DOĞAN Posof a hoş geldiniz ayağıyla program başladı.

İlk konuşmayı yapan Belediye Başkanı Cahit ULGAR, bu şölene dünyanı her yerinden gelen Posoflulara teşekkür ederek katılanlara şükranlarını iletti.

Kaymakam,Millet vekili ve Vali nin yaptığı konuşmalar da Posof un önemine değinerek genel amacı birlik , beraberlik ve kardeşlik olan Posof un ismi kadar tanınmışlığı kadar üretimciliği yok. Birlik ve kardeşlik hakkında Aşıklarımızın payı çoktur. Yatırım ise Türkiye ortalamasının yarısı kadardır. Dedi.

Millet vekili Orhan Atalay ise konuşmasında Posof bir aşk tır. Bir sevdadır. Posof MÜLKİ İSLAMIN ANAHTARIDIR. Çünkü anadoluya buradan girdik. Aşık Zilali, Aşık MÜDAMİ nin memleketi dir. Posof Şirin, biz Ferhatız dedik ve Ferhat la Şirini kavuşturmak için ULGAR dağını delmeye başladık. Posoflular memleketlerine dönmezlerse burası benimdir diyemezler. Dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra şölene katılanlar sanatçıların söylediği Türkilerle halaylar çektiler. Posof lu aşıklar dan Aşık Müdaminin oğulları Halil İbrahim Ataman ve Aşık Hikmet Arifi ATAMAN dan sonra Aşık ZÜLALİ köyünden aşık BİLİCAN da program da yer aldılar.

Deve oyunu ve Güreş gösterilerinin de yapıldığı festival Yener Yılmazoğlu ve diğer sanatçıların türküleriyle halaylar çekilerek devam edildi.

BİZLERResim 025

Resim 060Resim 062

Resim 082MADALYA TÖRENİ

Önceki İçerikPOSOF UN EN GÜZEL PİKNİĞİ BU İŞTE
Sonraki İçerikPOSOF TAN GÖÇÜ ÖNLEMEK İÇİN SIĞIR DAĞITILIYOR
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz