KARISININ KOL AĞRISI ADAMI MUCİT YAPTI

0
270

KUŞBURNU

KARISININ KOL AĞRISI ADAMI MUCİT YAPTI

Halil İbrahim ATAMAN

O ilkokul mezunu ve işçi emeklisi ama bir mucit oldu.

Posof un Eminbey köyünden yıllar önce Kars ın Digor ilçesi Ekrek köyüne muhacir giden İzzet Ercoş, çocukları ve torunlarına hep göç ettiği köyünden bahsederek köylerini unutmamaları için sürekli nasihatlerde bulunur. 1959 doğumlu torunu Binali ERCOŞ yıllarca İzmir de fabrikalarda işçi olarak çalışıp emekli olur ve dedesinin vasiyeti üzerine Ardahan ın Posof ilçesi Eminbey köyüne gelerek amcası gil de misafir olur.

Esas hikâye buradan başlıyor. Posof meyvelik, bahçelik bir yer olmasına rağmen Güz olunca herkes KUŞBURNU toplayarak marmelat yaparlar. İşte bu kuşburnu mevsiminde Binali Ercoş ta eşi GÜNEŞ ile beraber Posof ta bulunduğu için komşunun kuşburnu marmelat’ına yardımcı olması için eşini gönderir. Eşi eve döndüğünde kollarında şişlik ve ağrı olduğunu görünce buna bir çare arar. Tekrar İzmir e döndüğünde Çalıştığı işyerlerinde ki tecrübelerinden dolayı bir kuşburnu marmelat makinesi yapmaya karar verir ve gerekli makineleri yaparak alıp Posof a getirdi.

Makineyi görenler önce bir şey anlamazlar ama makine çalıştırılıp kuşburnu marmelat’ını üretmeye başlayınca bu defa diğer köylerden herkes Eminbey köyüne gelerek kuşburnu marmelatlarını yaptırmaya başladılar. Bu vesile ile de Binali ERCOŞ hem bir mucit ve hem de bir yardımcı olmuş oldu.

MUCİT EŞİ VE MAKİNELERİYLEKUŞBURNU TOPLAYANLAR

Önceki İçerikPOSOF KARANLIĞA GÖMÜLDÜ
Sonraki İçerikPOSOF TA KARİYER GÜNLERİ
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz