BU SEVGİ BAŞKA SEVGİ

0
106

benimle S

BU SEVGİ BAŞKA SEVGİ

Halil İbrahim ATAMAN-GÜRCİSTAN

Vatan sevgisi ve vatan hasretine ulaşabilecek, dayanabilecek hiçbir güç yok. İşte bir örneğini sürgünde ki AHISKA lı nineler sergilediler.

Onlar daha çocuktular. En büyüğü 14 yaşında iken71 yıl önce 1944 yılında Sovyet lideri Stalin tarafından anavatanları AHISKA dan sürgün edildiler. Yollarda çektikleri çile ve ızdıraplar daha da başka. 21 günlük tren yolculuğunda mevsim kış olduğu için trende açlıktan ve soğuktan ölenleri Sovyet askerleri trenin penceresinden hemen dışarı attılar. Taşındıkları tren vagonları ise zaten hayvan vagonları olduğu için zaten rahatlık yok.

İşte bu zorluklardan sonra KIRGIZİSTAN a ulaşıp da hayatta kalabilen çocuklar şimdi nineler olarak ATAYURTLARI AHISKA YA geldiler.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) nın destekleriyle Kırgızistan da yaşayan 33 nine Ahıska ya getirildiler.

Türkiye büyük elçisi Metin KILIÇ, TİKA Bişkek program koordinatörü Dr. Seyit Ali AVCU yardım ve kararlarıyla Kırgızistan Ahıska Türkleri derneği tarafından organize edilerek TİKA nın maddi destekleriyle Kırgızistan Ahıska Türkleri dernek başkanı RAŞAD ŞAMİLOV başkanlığında 33 nine Ahıska ya geldiler.

İlk ziyaretleri Ahıska kalesi içerisinde ki Ahmediye Camisi oldu. Cami müze olarak kullanılsa da nineler hasret giderdiler. Cami ve külliyesini gezen nineler ve beraberinde ki heyet daha sonra Abastuman ve sürgün edildikleri köyleri gezerek mezarlıklarda Kuran okuyacaklarını belirttiler.

Ahmediye camii önünde hatıra Sahıska da SKırgızistan Ahıska dernek başkanı ve TİKA Gürcistan sorumlusu Snie S

Önceki İçerikPOSOF EMNİYETİ ŞEHİTLERE İÇİN KURAN OKUTTU
Sonraki İçerikPOSOF EMNİYETİ YOLDA BAYRAMLAŞIYOR
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz