ARTIK POSOF YAYLALARINA BAŞKA YERDEN HAYVAN GİREMEYECEK

0
310

ARTIK POSOF YAYLALARINA BAŞKA YERDEN HAYVAN GİREMEYECEK

Halil İbrahim ATAMAN-POSOF

Posof yaylaları hürriyetine kavuştu. Posof tan devamlı göç olduğu için hayvancılıkta azaldığından otlaklar ve yaylalar da boş kalmıştı. Bazı köylerin muhtarları kendi istekleri doğrultusunda başka illerden gelen hayvan sahiplerine para karşılığında kiraya veriliyordu.

Po0sof yaylaları tamamen endemik bitkilerin olduğu tamamen her şeyin doğal şekilde biten otlar ve çiçeklerden oluştuğu için dışarıdan gelen taleplerde fazla olmaya başladı. Dışarıdan getirilen hayvanlardan Posof ta ki hayvanlara da hastalıklar bulaşınca hayvan ölümleri de arttı.

Buna önlem için Valilik tarafından başka illerden hayvan getirilmesi yasaklandı. Ancak bazı siyasi baskılar işi zorlaştırınca Posof ta ki muhtarlar bir araya gelerek seslerini duyurmak için basın bildirisi yaptılar.

Posof hükümet konağı önünde toplanan muhtarlar Vali Mustafa MASATLI ya olan desteklerini açıkladıktan sonra ilçe kaymakamlığına da tüm muhtarlar dilekçe vererek yaylalarının başkaları tarafından kiralanmasına karşı çıktıkları ni belirten dilekçe verdileri.

Önceki İçerikPOSOF 19 MAYIS KUTLAMASINA BİRGÜN ÖNCE BAŞLADI
Sonraki İçerikPOSOF TA İFTARA İKİBİN KİŞİ KATILDI
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz