ARDAHAN VALİSİNİN EŞİ KANSER TARAMA KAMPANYASINI DEVAM ETTİRİYOR

0
418

Resim 021

ARDAHAN VALİSİNİN EŞİ KANSER TARAMA KAMPANYASINI DEVAM ETTİRİYOR

Halil İbrahim ATAMAN-POSOF

Ardahan valisi İbrahim ÖZEFE nin eşi Hacer ÖZEFE başlattığı kanser tarama kampanyasına Posof ta devam edildi.

“KANSER KADER DEĞİLDİR KORUNMAK ELİMİZDE” sloganı ile başlatılan kadınlara yönelik kanser tarama kampanyası Posof ilçesi ilkokul toplantı salonunda yapıldı.

Tamamen bayanlara yönelik bilgilendirme toplantısına Posof kaymakamı Enver YILMAZ ın eşi Zahide Reyhan YILMAZ da katıldı.

İl halk sağlığı bünyesinde ki KETEM in yürüttüğü kampanya kapsamında Posof lu kadınlara yönelik bir konuşma yapan Hacer ÖZEFE kanserin erken teşhis edildiği zaman tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu belirterek, bu taramalar tamamen ücretsiz yapılıyor. Bizde kadınlarımızı evlerinden ücretsiz olarak alıp KETEM e getireceğiz ve taramalarını yaptırdıktan sonra tekrar  evlerine bırakacağız. Biz bütün köylerimize ulaşmayı hedefliyoruz. Özellikle muhtar eşlerinden bu konuda destek bekliyoruz. Çünkü ne kadar erken teşhis yapılırsa o kadar kanserden kurtarma oranı yüksek oluyor. Dedi.

Vali Özefe nin eşinin konuşmasının ardından Halk sağlığı müdürlüğüne bağlı KETEM sorumluları sunum eşliğinde kampanyanın önemini ve aşamalarının anlattı.

Resim 019Resim 020

Önceki İçerikPOSOF ÇENEKKALE RUHUNU YAŞATIYOR
Sonraki İçerikTİKA DAN AHISKA YA DÖNEN SÜRGÜNLERE EV
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz