ANNE BABA HAKKI VE AİLE İLE İLGİLİ KONFERANS İLGİ İLE TAKİP EDİLDİ

0
206

dua ederken

ANNE BABA HAKKI VE AİLE İLE İLGİLİ KONFERANS İLGİ İLE TAKİP EDİLDİ

Halil İbrahim ATAMAN-POSOF

Posof kaymakamından yenilikler devam ediyor. Posof kaymakamı Ufuk Özen ALİBEYOĞLU Posof ta göreve başladığından bu yana yeniliklere devam ediyor.

DEĞERLERİMİZİ TANIYALIM VE TARİHE YOLCULUK kapsamında düzenlenen İSLAM DA ANNE BABA HAKKI adlı konferans belediye düğün salonunda yapıldı.

Çok sayıda hanımlarında katıldığı konferans ta oturacak yer kalmadığı için imamlar ve öğrenciler ayakta kaldılar. Posof belediye başkanı ve tüm ilçe idari amirleri de katıldılar.

Saygı duruşu ve okunan istiklal marşının ardından Kuran okundu. Programı tertip eden ilçe kaymakamı Ufuk Özen ALİBEYOĞLU yaptığı aşılış konuşmasında çok önemli konulara temas ederek şimdiki neslin gidişatının toplumu tehlikeye götürmemesi için yapılması gerekenleri özetledi ve bu tür konferansların devam edeceğini belirtti. Kaymakam Alibeyoğlu bir örneğinde de şöyle dedi: Öyle duruma düştük ki oğlu ve gelini annesi ve babasıyla kalmayı kabul etmiyor ama evinde köpek besliyor. Yani bir anne ve babanın köpek kadar damı sevgisi kalmadı. Dedi.

Konferansın hatibi il Müftüsü Aytekin YILMAZ anne baba sevgisini sılayt gösterileriyle anlattı. Aytekin Yılmaz özetle şu konuları anlattı.

“İki göze ateş dokunmayacaktır. Biri Allah korkusundan ağlayan göz;  diğeri de Allah yolunda, gece vakti (karakol) bekleyen (nöbet tutan)  ve düşman gözleyen göz

“Bir gün bir gece hudut boyunda nöbet tutmak, gündüzleri oruçla, geceleri de ibadetle geçirilen bir aydan daha hayırlıdır. Vazife başında ölürse, yapmakta olduğu amelin sevabı ve rızkı devam eder ve kabir fitnesinden kurtulur

Sizlerde iyi bir niyetle bu hadisleerin müjdelediği aynı sevaba nail olabilirsiniz. Çünkü sınır boyunda yaşıyorsunuz, bir anlamda nöbet tutuyorsunuz.

Aşağıdan yukarıya doğru İhsan (görevini en iyi şekilde yapmak) ve itaat gerek

HAK: Allah’ın güzel isimlerinden biridir. Hakka riayet eden bu ismin tecellisini üzerinde hisseder. Hakkın yerine konulmaması zulüm olarak adlandırılır.

Rabbin, sadece kendisine kulluk etmenizi, ana-babanıza da iyi davranmanızı kesin bir şekilde emretti. Onlardan biri veya her ikisi senin yanında yaşlanırsa, kendilerine “of!” bile deme; onları azarlama; ikisine de güzel söz söyleİslam, Taraflar aras‎ında geçimsizlik olduğunda da sab‎ır ve hoş‏görüyü öğütler Onlarla iyi geçinin.

İslam, Topluma da, hakemler vasi‎tası‎ ile eş‏lerin arası‎nı‎ bulma görevi yükler

 

kaymakamil müftüsü

hanımlaröğrenciler

imamlarsalondan

Önceki İçerikPOSOF 95. KURTULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI
Sonraki İçerikPOSOF ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ MEHMET AKİFİ ANDI
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz