AHISKA LILARIN VATAN HASSRETİ DEVAM EDİYOR

0
238


AHISKA LILARIN VATAN HASSRETİ DEVAM EDİYOR
Halil İbrahim ATAMA-GÜRCİSTAN,
Sovyetler döneminde 1944 yılında Anavatanı Ahıska dan sürgün edilen Ahıska Türkleri Dünya nın her yerine dağılsalar da Vatan hasretleri bitmiyor.
Sürgün yerlerinden ayrılıp Bursa ya yerleşen Ahıska Türkleri her yıl sürgün tarihinde Ahıska ya gelerek hasret gideriyorlar. Bu yıl da daha erken gelerek Bayramı Ahıska da yaşadılar. Bursa dan iki otobüsle gelen 90 kişi bayramda ve bayramdan sonra da Ahıskanın köylerini gezerek hasret gideriyorlar.
Ekip başkanı Ve Dünya Ahıska Türkleri birliğinin Türkiye icra kurulu başkanı Mehmet TAŞ ve Bursa kadınlar birliği temsilcisi Gülçehre TERZİOĞLU da ekiple beraber geldiler.
Ahıska Pazarında dolaşırken sorularımızı cevaplayan Mehmet TAŞ tüm dünya daki Ahıska Türklerini birlik ve beraberliğe çağırarak ana vatana dönmeye davet etti. Gürcistan hükümetine de gösterdikleri kolaylıklardan dolayı teşekkür ederek sıkıntılarının olmadığını belirtti.
Kadın kolları temsilcisi GÜLÇEHRE TERZİOĞLU da bu hizmette yardımcı olanlara teşekkür ederek geldiklerinden beri hep güler yüzle karşılandıklarını ve 16 köyü gezerek köydekilerle konuştuklarını belirtti.

Önceki İçerikKAYMAKAM LA SON BAYRAMLAŞMA
Sonraki İçerikKAYMAKAM LA HÜZÜNLÜ VEDALAŞMA
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz