TİKA BAŞKANI AHISKA DA

0
82

TİKADAN GELENLER

TİKA BAŞKANI AHISKA DA

Halil İbrahim ATAMAN-GÜRCİSTAN/ÖZEL HABER)

TİKA (Türk işbirliği ve koordinasyon ajansı) Başkanı Dr. Serdar ÇAM beraberinde ki heyeti ile Gürcistan ın Ahıska şehrinde Ahıskalılarla görüştü.

Serdar Çam beraberinde milletvekili eşi Selva Çam, TİKA koordinatörü Mustafa KORKMAZ ve Büyükelçilikten Aydın AÇIKEL ile birlikte Gürcistan ın Başşehri Tiflis te devlet yöneticileriyle görüştükten sonra Ahıska ya gelerek Ahıska Türklerinin sıkıntılarını inledi.

Stalin döneminde ki 1944 yılında yapılan sürgünden sonra Ata yurt dedikleri Ahıska ya dönen ve şimdi ancak 29 ailenin kaldığı Ahıska Türklerinin sıkıntılarının giderilmesi için neler yapılmasını toplantıya katılan Ahıska Türkleriyle istişare etti.

Toplantıya katılan Kadın, erkek Ahıska Türkleri TİKA heyetinden yapmak istedikleri ancak maddi güçlerinin yetmediği için yapamadıkları işleri dile getirdiler. Bayanlar KONFEKSİYORN işi yapmak istediklerini ancak dikiş makinalarının olmadığını ve 10 adet makine istediklerini belirttiler. Tika başkanı Serdar ÇAM, bu işi yapabilecek elemanların olup olmadığını sorunca, bayanlar her şeye hazırlıklı olduklarını söyleyince başkan öyle ise 15 makine verelim Gürcü komşularınızı da çalıştırın. Çünkü Gürcistan bizim samimi ve dost komşumuzdur dedi.

Erkeklerden de seracılık ve hayvancılık yapmak isteyenlere de çok olumlu cevap veren TİKA başkanı Serdar ÇAM değerlendirmelerinde istenilenlerin daha fazlasının yapılacağı müjdesini verdi.

Toplantı sonunda Başkanın hediye olarak getirdiği havlu ve yatak örtüleri  toplantıya gelen ve gelemeyen Ahıska Türklerine hediye edildi.

 

AHISKALILARLATİKA BAŞKANIYLA

Önceki İçerikPOSOF A HİZMET EDENLERE BELEDİYE BAŞKANINDAN PLAKET VERİLDİ
Sonraki İçerikPOSOF TA TRAFİK KAZASI CAN ALDI
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz