SİLİFKE Lİ ŞEHİT ADINA POSOF TA KÜTÜPHANE AÇILDI

0
189

ŞEHİT TABELASI

SİLİFKE Lİ ŞEHİT ADINA POSOF TA KÜTÜPHANE AÇILDI

Halil İbrahim ATAMAN-POSOF

Hakkâri de şehit olan Mersin in Silifke ilçesinde 1987 doğumlu Mehmet İlker ŞAHİN şahadetinden önce ettiği vasiyetinde “ EĞER BANA ŞEHİTLİK NASİP OLURSA ADIMA ÜCRA BİR OKULDA KÜTÜPHANE YAPTIRIN”. Dediği için de evli ve 3 çocuk babası olan MEHMET İLKER ŞAHİN adına Posof Halit paşa ortaokulunda tüm masrafları karşılayarak eşi tarafından kütüphane yaptırıldı.

Şehit Mehmet İlker ŞAHİN 1987 de Mersin in Silifke ilçesinde dünyaya geldi. İkl ve orta öğrenimini Silifke Gazi İlköğretim okulunda ve lise yi de Silifke lisesinde tamamladı. 2006 yılında Ankara Beytepe de bulunan JANDARMA okuluna girerek 2007 yılında mezun oldu.

2007- 2010 yılları arasında Burdur un Bucak ilçesi Jandarma komutanlığında, 2010-2012 yıllarında da Elazığ Kovancılar Jandarma komando özel hareket tabur komutanlığında görev yaptıktan sonra 2012-2016 yılları arasında da Kastamonu il Jandarma komutanlığı görevlisi olarak ceza evinde görev yaptı. 2016 yılı genel atamalar ile Hakkâri Jandarma Komando özel hareket tabur komutanlığına tayın edildi. Hakkâri il merkezine bağlı AĞAÇDİBİ köyü kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarıyla girdiği çatışmada 17.09.2016 yılında şehit oldu.

Şehidin ailesi de vasiyet gereğince sınır ilçe POSOF ta kütüphane yaptırarak şehidin devamlı anılmasını sağladılar.

kütüphanekütüphane 2

Önceki İçerikPOSOF TA CADDE DÜZENLEMELERİ DEVAM EDİYOR
Sonraki İçerikPOSOF ULGAR DAĞI TÜNELİ İLERLEMEYE DEVAM EDİYOR
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz