ÖNCE VAAD ETTİLER SONRA TERK ETTİLER
ÜRETİM BELGESİ VAR ÜRETECEK MAKİNE YOK
Halil İbrahim ATAMAN
Yıllardır üretim yapamayan ve kuruluşundan buyana atıl olarak bekletilen Posof meyve suyu tesislerinde ki MAVİ HİLAL gölgesi hala duruyor.
Bakü –Tiflis- Ceyhan Petrol boru hattının geçtiği Ardahan’ın Posof ilçesinde yazılan senaryo ile oynanan oyun değişik olunca olan vatandaşa oldu.
BTC boru hattının geçtiği yerlerde tabiata yaptığı güzel uyum her tarafta takdirle söz edilirken MAVİ HİLAL kuruluşunun yaptığı tahribat tta yine dillerden düşmüyor.
Boru hattının ilk Türkiye basamağı olan Gürcistan sınırında ki Posof ilçesinde kurulan Posof Tarımsal Kalkınma Kooperatifi 2002 yılından bu yana “Mavi Hilal tarafından oyalanıyor “ dedi kooperatif başkanı Fehim GÜNDÜZ.
Büyük hayallerle kurulan kooperatif iflasın eşiğinde. BTC nin teşvikleriyle hizmet için kurdurulan ve Mavi Hilal destekli yapılmaya başlanan Meyve suyu tesislerine gönderilen makine ve cihazlar hala çalıştırılamadı. Sebebi ise makinelerin merdiven altı imalatı olduğu ve üretim yapacak durumda olmadığı belirtiliyor.
Kooperatif başkanı Fehim Gündüz elinde ki belgelerle ve makineleri göstererek bu makinelerle asla üretim yapılamaz. Çünkü işte şu meyve pişirme kazanı 65 dereceye dayanıklı yapılmış, oysaki su asgari 100 derecede kaynıyor. Makine fazla ısınınca yanma derecesine geliyor. Elma kurutma makinesi olarak verilen fırın tatlı pişirme fırını. Tam otomatik olarak gönderilen dolum ve paketleme makinesi ise elle açılıp kapanan vanalarla çalışıyor. Paketlemesi, markalaması ve ölçümü diye bir şey yok. Diyerek kurulan tüm makinelerin hiç birisinin üretim yapacak evsafta olmadığını belirterek Mavi Hilalin kooperatiflerini iflasın eşiğine getirdiğini belirtti.
Kooperatif Başkanı Fehim Gündüz
BUHARLA PİŞİRME KAZANI
OTOMOTİK DOLDURMA VE PAKETLEME ,MARKALAMA MAKİNESİ