
Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk ÖZAK ve Ardahan Millet Vekili Saffet KAYA iş adamı Saadettin SARAN Sanatcı Hülya AVŞAR ''SARAN tarafından yaptırılan, 300 kişilik Hülya AVŞAR Spor Salonu'nun açılış törenine katılmak üzere Ardahan'a geldi.
Bakan ÖZAK iş adamı saadettin SARAN tarafından Ardahan Rekabet Kurulu Fen Lisesi bahçesinde yaptırılan 300 kişilik Hülya AVŞAR Spor Salonu'nun açılış törenine katılmak üzere Ardahan'a geldi.
Burada konuşan ÖZAK işadamı SARAN 'a teşekkür ederek, ''Sporla eğitimi bir arada yapmamız lazım dedi. Bakan ÖZAK’ şöyle devam etti.
'Sayın Saran, hayırsever bir insan Sporla eğitimi bir arada yapmamız lazım. Bugün bizim yaşadığımız en büyük sorunlardan bir tanesi her ikisini bir arada yapmamamızdan kaynaklanıyor. İşte eğitim göreceğiniz okul. İşte spor yapacağınız salon. İşte kalacağınız yurt. Bütün bunları bir arada yapmamız gerekiyor dedi.
Yedi (7) ÜNİVERSİTE DAHA FAALİYETE GEÇECEK
Bir hafta içinde büyük kentlerde 7 üniversitenin daha faaliyete geçirileceğinde aktaran Özak şunları söyledi.
Bugün cumhuriyet tarihinin en fazla dersliğini yapan, en uzun kilometredeki yollarını yapmış bir hükümetin mensubu olmaktan gurur duyuyorum. Biz iktidara geldiğimizde Türkiye'de 75 üniversite vardı. Bu rakam bugün 145 e ulaştı. Önümüzdeki hafta içinde 7 ayrı üniversiteyi daha hayata geçireceğiz inşallah. Çünkü, üniversiteler gelişmişliğin göstergesidir.
Ardahan Milletvekili Sayın Saffet KAYA nın iyi bir parlamenter iyi bir hatip olduğunu kendisin Ardahan için çok caba sarf ettiğini eskiden bu yana tanıdığını ve iyi bir siyaset adamı olduğunda söyleyen Sayın ÖZAK Daha sonra kara yoluyla Erzurum geçti.
Ardahan Millet Vekili Sayın Saffet kaya ise Ardahan’a yapılan hizmetlerden bahsederek Sayın spor bakanı ÖZAKA iş adamı SARAN’a ve Hülya AVŞAR’a teşekkür etti.
Sanatçı Hülya Avşar ise konuşmasında ilk kez memleketine geldiğini vurgulayarak, 'SARANA'a bu nedenle çok teşekkür ediyorum. Çünkü benim Ardahan'a ilk kez gelmeme o vesile oldu dedi
Ardahan Vali Vekili Ali Fuat ATİK tarafından, Bakan ÖZAK, işadamı SARANA ve sanatçı AVŞAR'a birer plaket verildi.
Erol ÖZER posof Haber