POSOF TAN BİR YILDIZ DAHA KAYDI

0
191

CENAZE NAMAZINDAN ÖÇNCE HAYATI ANLATILIRKEN

POSOF TAN BİR YILDIZ DAHA KAYDI

Halil İbrahim ATAMAN-POSOF

Posof bir değerini daha kaybetti. Aşıklık kültürünü yeni nesillere aktaran kültürel temsilcisi Hükümdar RİCALOĞLU vefat etti.

Hükümdar RİCALOĞLU 20 Nisan 1940 tarihinde Posof ta doğdu. İlk ve ortaokul eğitimini Posof ta tamamladı. Lise eğitimini de açıktan tamamladı. Vatani görevini İzmir, Çanakkale ve Afyonkarahisar da yerine getirdi. 1963 yılında Posof Belediyesinde memur olarak göreve başladı ve 1996 yılında Muhasebe Müdürü olarak görevini tamamlayarak emekli oldu.

Hükümdar RICALOĞLU görev yaptığı yıllarda ve emekli olduktan sonra da Posof Tarihi ve yerel kültürü ile yakından ilgilenerek gördüğü, duyduğu her şeyi kaleme aldı.

Ricaloğlu ilerleyen yaşına rağmen Milli bayramlarda gösterdiği heyecan yeni nesillere örnek oldu. Tarih ve yerel kültür araştırmalarının haricinde şairlik özelliği de vardı ve milli meselelerle ilgili şiirler yazdı.

Yatsı namazından sonra evine gelen Hükümdar RİCALOĞLU aniden vefat etti. Ricaloğlu nun cenaze namazına yüzlerce kişi katıldı. Öyle ki il dışından da gelenler oldu. İlçe Müftüsünün kıldırdığı cenaze namazına İlçe kaymakamı ve Belediye başkanı da katıldılar. Kılınan cenaze namazından sonra Ricaloğlu Posof mahalle mezarlığına defnedildi.

19 MAYIS VE RİCALOĞLUAŞIKLARLA

HÜKÜMDAR RİCAL OĞLU ŞİİR OKURKENResim 062

CENAZE NAMAZINDAN ÖÇNCE HAYATI ANLATILIRKENDEFNEDİLİRKEN

Önceki İçerikPOSOF A MEVSİMİN İLK KARI YAĞDI
Sonraki İçerikPOSOF DOĞAL TEDAVİ MERKEZİ AMA BİLEN YOK
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz