POSOF TA ÇANAKKALE COŞKUSU DEVAM EDİYOR

0
43

AŞIKLA

POSOF TA ÇANAKKALE COŞKUSU DEVAM EDİYOR

Halil İbrahim ATAMAN-POSOF

Çanakkale zaferinin 101. Yılı kutlamaları Ardahan’ın Posof ilçesinde devam ediyor.

Posof kaymakamlığı tarafından organize edilen MEHMET AKİF VE ÇANAKKALE RUHU adlı konferans belediye düğün salonunda yapıldı.

Konferansa konuşmacı olarak davet edilen Yıldırım Üniversitesi öğretim görevlisi yardımcı doçent Doktor Oğuzhan AYDIN beraberinde aşık Zeki ERDALİ ile beraber katıldılar.

Program saygı duruşu ve okunan İstiklal marşından sonra Kuran tilaveti ve dua ile başladı. Çok sayıda kişinin katıldığı konferansın açılış konuşmasını yapan Posof Kaymakamı Ufuk Özen ALİBEYOĞLU  ŞÖYLE BAŞLADI: İnsanlığın son adası, İslam’ın son karakolu bu mübarek coğrafya dan on asır İslam a hizmet etmiş insanlığa rehberlik yapmış, en asil duyguların, düşüncelerin temsilciliği ve bayraktarlığını yapmış necip milletimizin bu coğrafyadan çıkarmak için son bir hamle ile, Akifin ifadesiyle Biri Hindu, biri yamyam, biri bilmem ne bela. Bütün belaları üzerimize saldırdığı kara günlerin zafer le sonuçlanmasının 101. Yıldönümündeyiz. Bu mübarek coğrafyaya, mübarek kanlarıyla bize vatan kılan şehitlerimize Allah tan Rahmet diliyorum diyerek sözlerine devam etti.

Mikrofona davet edilen Yıldırım Üniversitesi öğretim görevlisi yardımcı doçent Doktor Oğuzhan AYDIN beraberinde aşık Zeki ERDALİ sahneye gelerek Mehmet Akif ve Çanakkale ruhu nu anlattılar.

Yardımcı doktor Oğuzhan AYDIN sözlerine eli öpülesi, yüzü nurlu muhterem analarınız. Çocuklarına helal rızık getiren büyüklerimiz diyerek konferansına başladı. Posof lu Aşık MÜDAMİ nin dedesi Üzeyir FAKİRİ den Ahıskanın Türkiye den ayrılışı ile ilgili bir dörtlük okuyrak konuşmasına şöyle devam etti.: Osmanlının hakim olduğu topraklarda ki gayri Müslimlerin asla bir baskı altında olmadıklarını belirterek Osmanlı adaleti konusunda örnekler verdi. Akifin ifadesiyle Asımın neslinden nasıl bu köşe taşları düşmeğe başladıysa, nasıl değerlerimizden uzaklaşmaya başladıysak Osmanlı gerilemeye başladı. Diyerek Mehmet Akif’i ve Çanakkale ruhunu anlatırken konu ile ilgili olarak ta Aşık Zeki ERDALİ de sazıyla ve sözüyle konferans ayrı bir renk kattı.

genelPROTOKOL

Resim 009OĞUZHAN AYDIN

Önceki İçerikPOSOF A ENDEMİK BAHÇE YAPILACAK
Sonraki İçerikPOSOF KUTLU DOĞUM A KURAN KURSLARI ARASI BİLGİ YARIŞMASI İLE GİRDİ
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz