MEVLÜDİ NEBİ HAFTASI ETKİNLİKLERİ POSOF TA DEVAM EDİYOR

0
245


KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ POSOF TA DEVAM EDİYOR
Halil İbrahim ATAMAN-POSOF
Diyanet işleri Başkanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda Peygamber Efendimizin doğumu (mevlidi nebevi) olan hafta MEVLİDİ NEBEVİ HAFTASI olarak etkinlikler yapılıyor.
İşte bu hafta nedeniyle Posof müftülüğü tarafından da etkinlikler devam ediyor. Düzenlenen konferans da Peygamberimizin aile hayatına verdiği önemler anlatıldı.
Posof Belediyesi düğün salonunda düzenlenen program gelenler güller ve şekerlerle karşılandılar. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra KURAN tilavetiyle program başladı. Okunan Kuran dan sonra POSOF AŞIK SABİT MÜDAMİ ANADOLU LİSESİ öğrencilerinin söylediği ilahilerle programa katılanlar duygulandılar.
Posof Müftülüğüne vekâlet olarak bakan Damal ilçe müftüsü Mamut MAHMUDOĞLU ilk konuşmayı yaparak Peygamber efendimizin aile hayatına verdiği önemi belirterek programa katılanlara teşekkürlerini iletti. Posof Belediye başkanı Cahit ULGAR ın da selamlama konuşmasının ardından 2002-2005 yılları arasında Posof müftülüğü yapan ve şimdi Fatih Müftüsü olan Vahap KAPICIOĞLU mikrofona davet edildi.
Kapıcıoğlu konuşmasına salât ve selam ile başladı. Konu olan aile sevgisi ve aile hayatının önemini anlatarak tarihten örnekler verdi. Türkiye de ki ailelerin yetiştirdikleri evlatlardan dolayı birliğimizin devam ettiğini, bu nedenle peygamberimizin hayatını örnek almamız gerektiğini belirtti. Yapılan araştırmalar sonunda yabancıların ulaştıkları bilgiler, Türkiye de ailelerin çocuklarını yetiştirmede dikkatli olduklarını ve sevgi dolu yaklaşımlarla eğitildiğini tespit ettiklerini, bunun içinde Türkiye nin dağılmadığının sonucuna vardıklarını açıklamışlar. Bu nedenle eğitimin ve ailedeki sevginin önemi vurgulandı. Çocukları okula verildiğinde “eti senin kemiği benim” ifadesinin anlamını n yanlış değerlendirildiğini söyleyerek, bu şöyledir: aile bilgileri çelik bilgiler dir şekilde yetiştirdim. Etlerinin yetiştirilmesi ve eğitilmesinin de öğretmenlere düştüğünün ifadesidir. Dedi.

Önceki İçerikPOSOFTA 7500 FİDAN DİKİLDİ
Sonraki İçerikPOSOF İLKLERİ YAŞAMAYA DEVAM EDİYOR
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz