KAR POSOF U TERK ETMİYOR

1
160

kar yksekliği S

KAR POSOFU TERK ETMİYOR

Halil İbrahim ATAMAN-POSOF

Posof a geç gelen kar, artık Posof u terk etmiyor.

Normalde kış mevsiminde beklenen kar Posof a Bahar ayında geldiği için Posof tan adeta ayrılmıyor. Posof ara sıra güneş görse de ertesi günü hemen kar yağmaya başlıyor.

Taşımalı eğitim sisteminden dolayı köy yolları sürekli açık tutuluyor ama 2550 rakımlı ULGAR dağında ki kar kalınlığı bazı bölgelerinde 10 metrenin üzerinde. Kar yüksekliği öyle ki telefon tellerini ve direklerini de kapattı. Karayolları da bu uluslar arası yolun kapanmaması için son gayreti ile çalışıyor. Posoflular da Projesi ve her şeyi tamamlandı denilen ULGAR DAĞI TÜNELİNİN AÇILMASINA BAŞLANMASINI BEKLİYOR.

kar altında kalan telefon telleri Skar ve araba S

Önceki İçerikARAÇMUAYENELERİ DE RANDEVULÜ OLDU
Sonraki İçerikVALİ POSOF A SEVİNÇ VE MUTLULUK YAĞDIRDI
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

1 Yorum

  1. Ulgar dağına tünel açılacağı söyleniyor
    ulgar dağının 8 ay kapalı olduğu eski yıllları hatırlarız.1960-70 lı yıllarda atla dahi posoftan damala gitmek çok riskliydi.Posofun her yönden gelişememesini önemli ilk sebebi karayolunun 7-8 ay kapalı oluşuydu.Arada bir greyder boldizer rotattif vs ile yol açılsa bile bir saatiçinde tekrar kapanırdı.Bu sebeple ulgardan yaya gidişlerde çok can kaybı olmuştur.Bu yıla kadar posofun sıkıntısını duyan hükumetler olmadı,vekillerimiz dahi ilgisiz kaldı.40-50 yıldır basında tünel açma işi gündeme geldiyse de ilgilenen olmamıştır..Posof bu sebeple başka kasabalara göç eyledi.Posof devletten para iş ev ekmek istemedi.Hep tünel yapımını talep etti.İnşallah tünel işi tez sonuçlanırda bir büyük dert biter. sn belediye başkanına gayretlerinden dolayı teşakkür ederiz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz