KANDİL VE KUTLU DOĞUM CAMİLERİ DE ŞENLENDİRDİ

0
378

MEZARLIKTA DUA

KANDİL VE KUTLU DOĞUM CAMİLERİ DE ŞENLENDİRDİ

Halil İbrahim ATAMAN-POSOF

Üç ayların başlangıcı, Regaip kandili ve Kutlu doğum haftası aynı zamana rastladığı için Posof ta ki etkinlikler de artırıldı.

Posof ilçe müftülüğü tarafından hazırlanan programda bu etkinlikler Posof un tüm köylerinde yapılacak. Sürekli göç nedeniyle köylerde nüfus kalmayınca camilerde de cemaat kalmadı ve camiler adeta hüzün yaşamaya başladılar. İşte bu hüznü gidermek ve camileri şenlendirmek için köylerde yapılan etkinliklere çevre köylerde katılarak bir günlük te olsa camiler adeta doluyor.

Köylerde ki ilk program Molla Aşık Müdami nin köyü DEMİRDEVEN de başladı. Diyanette görevli imamlar ekibi öğlen namazını takiben Demirdöven camiinde Kuran ve mevlit okundu,dualar yapıldı ve ilçe vaazı günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmasında Diyanetin bu yılki sloganı olan HZ. PEYGAMBER, TEVHİD VE VAHDET konusu anlatıldı.

Yapılan dualar sonunda camiye gelen hanımlar tarafında hazırlanan yöresel yemekler cemaate sunuldu. Yemek sonunda Müftülük tarafından hazırlanan gül ve siyer kitapları ceaate dağıtıldı.

Cemaat ve imamlar camiden çıktıktan sonra köy mezarlıklarına gidilerek kuran okundu ve dua edildi.

BAYAN CEMAATCEMAAT

GÜL HEDİYESİYEMEK İKRAMI

 

Önceki İçerikPOSOF KANDİLLERLE AYDINLANIYOR
Sonraki İçerikPOSOF EMNİYETİ KUTLAMALARA KURAN LA BAŞLADI
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz