ASIRLIK BEKLENTİ MUTLULUKLA SON BULDU ULGAR DAĞI TÜNELİNİN BAŞLAMA TEMELİ ATILDI

0
331

Resim 035

ASIRLIK BEKLENTİ MUTLULUKLA SON BULDU

ULGAR DAĞI TÜNELİNİN BAŞLAMA TEMELİ ATILDI

Halil İbrahim ATAMAN-POSOF

Izdırabını çekenler göremeseler de çocukları ve torunları bu mutluluğa kavuşuyorlar.

Ardahan ın Posof ilçe si ile Damal ilçesi arasında bulunan 2550 rakımlı ULGAR dağı tünelinin temeli atıldı. Önce ki y8llarda adeta altı ay kapanan ve sadece at kızaklarıyla aşılan Ulgardağı yolu BOTAŞ boru hattının geçmesi ve TÜRKGÖZÜ sınır kapısının açılmasıyla KAFKASLARA açılan kapı olduğu için kar fazla bekletilmeden yollar açılmaya başlamıştı. Karayolları ekipleri gece gündüz yo açma çalışmalarına halen devam ediyorlar. Yollar kardan temizlenseler de buzlanma ve sis adeta korkulu rüya gibi özelliğini sürdürüyor.

İşte bu sıkıntıların giderilmesi için yapılan müracaatlar yıllar sonra da olsa kabul edilerek yürürlüğe girdi.

Ulgar dağının Posof tarafı karla kapalı olduğu için Damal tarafında yapılan açılış merasimine Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Ahmet ASLAN, Milli eğitim Bakanı  İsmet Yılmaz, Ardahan Millet vekili Prof. Orhan Atalay, Ardahan Valisi İbrahim Özefe den başka İstanbul, İzmit ve Bursa da ki Posoflular da otobüslerle gelerek törene katıldılar.

Posof, Damal, Çıldır, Göle ve Ardahan Belediye başkanlarının da hazır olduğu tören de binlerce kişi heyecanla bakanların gelmesini beklerken davul zurna eşliğinde halaylar çekerek ısındılar.

Programa Gemlikten gelen Gemlik Belediye Başkanı Refik YILMAZ bu tünelin açılmasıyla Posof un yeni bir kimlik kazanacağını ve sıkıntılardan dolayı göç eden Posofluların da geri gelebileceğini belirtti. Posof Belediye Başkanı Cahit ULGAR ise Kafkaslara açılan bu Posof kapısının daha şenleneceğini ve Posofun kalkınmasında büyük yer alacağının müjdecisidir bu tünel dedi.

Bakanların gelmesiyle başlayan tören İstiklal Marşının okunmasının ardından ilk konuşmacı olarak Karayolları genel müdürü davet edildi. Yapılan genel çalışmalarla ilgili bilgiler veren Genel müdürden sonra Ardahan Milletvekili Orhan Atalay konuşma yaptı. Atalay Posoflulara seslenerek perişan bıraktığınız ata yadigarı evlerinize dönün ve viran olan evlerinizi tekrar canlandırın. Çünkü artık Bir Ulgar dağı sıkıntısı kalmadı. Dedi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ ise yaptığı konuşmada hükümetin icraatlarını örnekler vererek anlattı. Ardahan Valisi İbrahim ÖZEFE ise yapılan bu çalışmalardan dolayı ilgililere teşekkür etti.

Programın son konuşmacısı Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Ahmet ASLAN yapılacak tünel ve duble yollar hakkında bilgiler vererek 2019 yılının 29 Ekimm ayında açılışı yapılacak Ulgar dağının tüneli hakkında da bilgiler sundu. Türkgözü sınır kapısına kadar olan mesafede 62 km. duble yolun yapılacağını ve Ulgar dağı Tünelinden başka GÜMÜŞKAVAK köyünden geçecek tünelle beraber 8,5 km. lik tünel yapılacağını belirtti.

Yapılan konuşmalardan sonra YA ALLAH BİSMİLLAH DİYEREK butonlara basıldı.

Resim 010Resim 013

Resim 020Resim 022

Resim 026Resim 032

Resim 036Resim 033

Önceki İçerikÇAKICI AİLESİNDEN BİRİ DAHA HAKKA YÜRÜDÜ
Sonraki İçerikPOSOF TA KALAN POSOFLULAR TARİHİNİ UNUTMUYOR
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz